Istoricul Schitului Poiana lui Ioan

Publicat
9 Iul 2016

In cartea de onoare a Manastirii Sihastria se poate citi: „In ziua de 31 august 1993, I.PS. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, insotit de P.S. Eftimie al Romanului si Husilor si P.S. Casian Galateanul, au sfintit locul pentru un nou schit, ce va purta hramul „Inaltarea Sfintei Cruci”.

In cartea de onoare a Manastirii Sihastria se poate citi: „In ziua de 31 august 1993, I.PS. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, insotit de P.S. Eftimie al Romanului si Husilor si P.S. Casian Galateanul, au sfintit locul pentru un nou schit, ce va purta hramul „Inaltarea Sfintei Cruci”, situat intr-o prea frumoasa poiana ce poarta numele pustnicului Ioan, care a sihastrit in acele locuri in secolul al XVII-lea.

Privind retrospectiv, Parintele Cleopa a evocat calatoria sfintiei sale in acest loc in urma cu cativa ani impreuna cu neuitatul parinte ieroschimonah Paisie Olaru, care inca de pe atunci vorbea de construirea acolo a unui sfant altar, drept marturie ramanand pana astazi o Sfanta Cruce infipta atunci de calugarul cu viata sfanta, Paisie.

Citește alte articole despre: istorie, Schitul Poiana lui Ioan